Korvmacka och takfest

God morgon allesammans! 

Vaknat tidigt som vanligt, dagsljus på morgonen på grund av takfönster som vanligt, kan inte somna om som vanligt men är glad som vanligt. 

Har just vaknat upp efter en god natts sömn och en riktigt bra dag där man kände att Sydney överlevererade. Vaknade ju självklart tidigt och möttes av Jon i trappan som skulle springa iväg och jobba. Fick en liten stund efter det ett sms av Sebbe som sa att han skulle leka i staden med Brandon (killen med dreadlocks som jag fick mitt jobb av). Brandon har vart hemma i staterna ett tag så jag tänkte att ett möte efter long time no seen vore förträffligt. Jag mötte upp dem på ett övergångsställe vid en korsning där man får gå över på diagonalen om man vill.



Här har vi grabbarna. De hade vart inne på shopperian och handlat wienerbröd och gatorade. Brandon kände att jag också ville ha lite så han tryckte upp brödet i ansiktet på mig. Jag fick tugga på det jag kom åt. 

Vi gick sen på en liten shoppingrunda. Jag har inte ett enda öre kvar att leva på så jag kunde inte köpa något. Det var mest för Brandons skull vi skulle handla för han kom på att det var ganska varmt så han skulle köpa sig ett fint linne. Han hittade noll linne. Så man kan säga att det mest var upptäcktsfärd. De här grabbarna har bott här i ca två år så de visade mig till platser jag aldrig tidigare vart på. 

Vi tog vårt pick och pack mot Chinatown. Man blir lite imponerad av kineserna för de gör rätt konstiga grejer när de är sig själva. Jag fick prova Brandons cykel genom Chinatown och cyklade snabbt. 



Sebbe tyckte sen att jag skulle testa att gå in i ett kinabageri. Där snackar vi specialbakelser. De vet verkligen hur de ska baka så att folk står och gapar av förvåning. Relativt billigt var det också. Så jag köpte några spektakulära skapelser. 



Bröd med inbakad korv. Otippat god, riktigt god faktiskt. Jag kommer inte fråga efter receptet men kommer besöka bageriet igen tack vare denna. 



Macka med purjolök och skinka. Kanske inte lika häftig, och inte heller lika god. Men jag åt upp den också. 



Vi traskade sen vidare mot Darling harbour. Halvvägs dit kom Sebbe och Brandon på att de skulle äta. Vi drog då tillbaka till Chinatown, hade fattat tycke för stället, för att äta lite ris och nudlar. Hittade en food court. För er som inte vet vad det är, googla. Brandon tog med sig cykeln in på stället. Sen beställde vi. Det var gott.



Nu har ni också skådat en Amerikansk paltkoma. Något man inte gärna låter ögonen vila på en längre stund. 

Nu hade vi gjort det vi behövde i Chinatown och promenerade återigen med våra ben mot Darling harbor. Brandon lämnade dessvärre. Han skulle träffa en dreamgirl sa han. Så han hoppade på järnhästen och började trampa. Jag och Sebbe satte oss i solen vid vattnet. Vi hade en lugn skön stund när det helt plötsligt kommer fram två sydkoreanska flickor och vill intervjua Sebbe. Han var inte sugen till en början men jag övertalade honom. De hade en ganska lång intervju, nästan lite för lång, om Sverige och dess innebörd.



När de sen hade gått och vi återhämtat oss från detta kommer det självklart fram fler elever från Sydkorea. Sebbe tackade nej till den andra men tvingade på mig den här killen.



Han är den jobbigaste jag någonsin stött på. Han gillar fotboll men gillar inte att plugga. Hans favoritlag är Manchester United på grund av att det finns en kille från Sydkorea i det laget. Det var som att prata med en robot. Och han slutade aldrig heller. Man blev nästan lite irriterad framåt slutet av intervjun. Han avslutade sen snabbt och sprang därifrån. Det är något som folk från Asien gör. Så fort de ska någonstans så springer de. Ni kanske minns när jag satt på flygplatsen på guldkusten när jag lämnade lägenheten? Där var det en tjej från Asien som sprang till papperskorgen och slängde en nektarinkärna, sen sprang hon tillbaka och satte sig. Vad fan är det de har så bråttom till?

Sebbe och jag kände att solen hade gjort sitt så vi skulle börja vårt åkande hemåt. Vi kom inte långt förrän vi såg en skylt med öl för 3 dollar. En solig dag som denna vore det en dödssynd att inte falla för trycket. Vi kom in till en pub som inte var så angenäm så vi funderade på att gå därifrån. Dessbättre fick vi veta att det inte var där vi skulle dricka ölen. Utan man skulle upp i en trappa, gå igenom en okänd thairestaurang och sen upp en trappa till. Då kom man till the rooftop. Mycket härlig liten takvåning med tillhörande bar där man kunde ta sig en välförtjänt, gyllene, procenthaltig krabat. 



Sen åkte vi hem. Satte oss i solen utanför vår dörr och njöt lite till. Vi åt sen lite billig thaimat. Åkte in till staden en gång till för att träffa en god vän från Sverige. Elin heter hon, vet inte om jag berättat om henne men det är en människa i af. De satt givetvis också på en pub, också takvåning och där kunde man också dricka några öl i gott sällskap. 

Mycket bra dag i Sydney.

Idag är det nyårsafton. Kollade nyligen upp mot våra takfönster och såg ett blått sken. Detta bådar gott mina vänner.

Gott nytt år!
Med vänlig hälsning
Er blivande pojkvän
Freyr

Hjältedåd och resor med Freja

Hej allesammans!

Kolla superhjälten!



Han kom hem en dag, efter att ha vart och sagt hejdå till sina föräldrar och lillebror som i skrivande stund sitter på ett plan på väg till Thailand, och berättade om hur han stoppat ett rån. Efter att han fick den där brickan med fri access till flygplatsens alla hemliga områden känner han att han har ansvar att göra hela världen till en trevligare plats att vistas på. Han såg en ensam kines sitta vid väggrenen då det kommer fram tre killar från Storbritannien och började knuffa på honom. Sen hör Jon dem prata till honom på ett väldigt hotfullt sätt, de ville ha hans mobiltelefon. Jon klämmer då till med sin starkaste röst och skriker: "Ey!" så det skakar i väggarna runtomkring honom. Britterna stannar då till och kollar på Jon samtidigt som de blir väldigt rädda. "We were just kidding with him" sa de i kör. "It didn´t look like he thought it was funny" svarar Jon då. "Listen, I don´t wanna fight with you. Because you are a bit bigger than me" sa en av britterna. "Yeah, I know, I´m big as a house and would beat you. Now, get the hell out of here!" De sprang då sin väg, likt Emil i Lönneberga när han gjort ett av sina hyss. Jon gick då lugnt och stillsamt hem, var i extas när han berättade det och spände sina muskler. Han har aldrig burit sitt bredaste leende så stolt som han gjorde denna dag. Jag är nöjd över att vara hans vän. 

I övrigt gjorde vi ingenting dagen efter boxing day. Vi var tvungna att sova ganska länge och äta en stabbig måltid på lokalpuben. Jag och Anthony passade på att skjuta lite rådjur och jag vann som vanligt. Vann också spelrundan vo körde idag och lyckades till och med kamma hem en andraplats på top-listan på spelet. Funderar på att bli jägare när jag blir stor. 

Idag var vi på bio också, såg the tourist och love and other drugs. The tourist var helt okej, man kan ju inte sticka under stolen med att man var glad över att det var kallt i salongen när de visar Angelina Jolie i närbild. Johnny Depp är ju också rätt stilig men har inte riktigt samma effekt på mina genitala delar. Love and other drugs är en sån film man fäller en tår till, snäppet bättre än the tourist. Vi såg dessvärre inte början på filmen. Men man kan nästan alltid gissa hur en amerikansk romantisk film börjar. 



Promenad till stadskärnan fick avsluta vår dag. Nu ligger Anthony och kollar på Rederiet som han gör hela dagarna. Han har lyckats beta av dryga 50 avsnitt på 7 dagar, bör nämnas att varje avsnitt är 45 minuter långt, Jon och Oscar sover som små barn och jag låter er erfara mina erfarenheter. 

Ha en bra dag!
Med vänlig hälsning
Freyr

Prinskorv och saltvatten

Tjena allesammans! 



Nu ligger man i sängen, ängslig och utslagen efter julfirandet. 

Julafton var suveränt. Vi åt mat hemma hos Hanna. Hon och hennes sambo Sophie hade lagat diverse klassiska julrätter som vi åt upp. Köttbullarna var fenomenala. Skinkan hade de misslyckats med sa de, och man kunde se det. Den hade en jobbig beige färg men smakade gott. Givetvis äter man ju när det står någon form av mat på bordet. 



Till detta hade vi janssons utan ansjovis och mojito. Fantastiskt. Kvällen slutade med att vi gjorde stan osäker. Jag och Jon började brottas. Ordningsvakten Tommi, som också var med på firandet, tog då ett av sina karategrepp på mig och övriga medlemmar drog av mig kläderna. Jag kände mig smutsig och våldtagen. Anthony åkte på utflykt i två dagar och Oscar bråkade med en taxichaufför som vanligt. Oscar hade stått lugnt och snällt och väntat i ca tio minuter när han äntligen ser en som blinkar åt hans håll och bromsar in. Han stannar dock inte framför Oscar utan åker vidare till en själ av det kvinnliga könet som får åka med istället. Oscar blir självklart fruktansvärt arg för hon hade ju inte stått där lika länge som honom och skriker då på sin bästa engelska: "What are you doing?! We stand before her! Fuck off!". 



På juldagen åkte vi till Bondi beach. Det var fler än oss som gjorde det märkte vi. Det var åtminstonde 20 000 personer där som njöt av strålande sol och juldag. Tv-teamet var på plats också och filmade befolkningen. Efter ett dopp i havet insåg man att man hade det rätt bra för stunden, sen brände vi oss. Jag blev röd i anstiktet igen, Oscar grät som vanligt och Jon fortsätter smörja in sig med kvinnodoftande lotion för att försöka rädda sin redan förlurade hud. Vi åkte sen hem till Viktor Bohman, som för övrigt bor tillsammans med Hanna, för att göra oss rena från saltvatten och ta ett dopp i poolen som ligger och skvalpar på deras bottenplan. Tog efter det några julstänkare för att åka tillbaka till Bondi beach och känna på deras uteliv. Dessvärre var varenda restaurang stängd på hela stället och vi var tvungna att ta en taxi hem och konstatera att vi nog bara ska gå och lägga oss.



Pigga och glada vaknar vi upp för boxingday. Detta var en bättre dag med så mycket mer möjligheter. Vi hade tänkt åka till stranden men givetvis ska ju det svängiga vädret visa att det finns och det spöregnade på morgonkvisten. Vi kände ändå att man inte kan ligga och jäsa i våra rum så vi traskade ner till köpcentrumet och fick i oss lite mat. Jag hann också med att spöa skiten ur Jon i airhockey. För er som inte vet vad det är, googla. 2-0 blev det i matcher och jag har nu dragit ifrån ordentligt i vår kamp. 

Vi traskade sedan vidare till Darling Harbour där vi tog oss varsin pilsen. Anthony mötte också upp, han åt pasta carbonara och berättade om sin lilla utflykt han haft. Tillbringat sina dagar i ett hus värt hundra miljoner svenska kronor. "Det var väl helt okej", sa han. Sen åt han inte ens upp hela sin pasta. Då slaffsade jag i mig hans rester. Mat är väl till för att ätas?



Mätta och belåtna traskade vi vidare i betongdjungeln för att möta upp Viktor Bohman även denna dag. Han fick se vårt hus för första gången. Vi hälsade honom givetvis välkommen och gav honom allt han ville ha. Det första han gör då är att ta vår fotboll och skjuta sönder lampan på altanen. Nu finns det inget ljus där, kul. Vi har kommit lite på sniskan med chipelipperna vi hyr huset av, det är inte bättre nu kan jag avslöja. Kvällen hade sen hur mycket som helst att ge. Det var ju den här dagen som alla går ut och levererar i stadsmiljö märkte vi. Kvällen avslutades på stans största casino. Efter det testade jag på Oscars liv som taxichaufförsmördare. Personligen anser jag att mitt var berättigat då det inte fanns något bälte där jag satt. Oscar bråkar med dem för att han är lite småsur för något annat som hänt tidigare på kvällen. Vi fick i af åka gratis. Jon tyckte dock synd om chauffören och slängde lite mynt på honom. Då blev jag arg på honom också. 

Vi tog oss en bit mat och Oscar skrämde sen ett tidningsbud. Han blev så pass rädd att han till och med bjöd oss på en tidning. Vi förstod inte varför. Oscar sprang bara runt på gatan och sjöng det högsta han kunde. 

God fortsättning!
Er polare
Freyr

You shot a doe!

Toudilou allesammans! 

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård,
gott intill morgondimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran.
Snön lyser vit på taken,
endast Tomten är vaken. 

Mina damer och herrar, julafton är här! 

Denna dag har man hunnit med det där man gärna vill hinna med. Skrivit det mest personliga god julet man skrivit någonsin, på Facebook, vart med på Bingo lottos uppesittarkväll genom Skype, ätit en stadig frukost med nära och kära, sett goda vänner få elektroniska videojulkort via mail, skjutit rådjur på lokalpuben och delat på ca fyra kannor öl. 

Det här är en bra dag, ta vara på den. Det bästa med julen som jag vet, det är inte julmat och alla paket. Det är att på julen man verkligen känner, man vill va´ tillsammans och trivas som vänner. Så känner jag verkligen. Det är kärlek i luften nu. Alla är glada, alla har roligt och vädret blev helt plötsligt fantastiskt bra. Kan tänkas vara ca 30 grader varmt och strålande sol. Vad går då upp mot en trevligt sittning precis utanför dörren och varsin kall pilsner i din hand?



Det varma vädret vaknade vi dock inte upp till. Vi vaknade först och främst av att Jon skulle dra till knegerian vid åtta snåret. Jag vaknar då upp och lyckas få till en riktigt angenäm Skype-konversation med nästan alla jag känner. Ganska långt ifrån alla jag känner, på grund av att jag är en relativt populär person, men det var några i alla fall. De tyckte om vad de såg på bildskärmen och sen la vi på. Därefter åt vi en riktigt dyr frukost på ett café i närheten. Anthony åt den dyraste frukosten men var också gladast. Detta märktes ganska väl för han var den som sen ville gå till den lokala och skjuta rådjur och dricka tre kannor findricka tillsammans med mig medan Oscar var ute på sin löprunda. Det blev 1-1 i matcher. Totalt står det 2-2. Vi kommer skjuta rådjur ca 30 gånger till har vi kommit fram till. 



Efter att vi lämnat puben skildes vi åt i ca tio minuter. Jag var och handlade öl till sittningen och det visade sig att Anthony gick på impuls-shoppingrunda. Han tyckte att våra väggar såg lite för vita och tråkiga ut så grabben köpte en tavla som numera pryder tornet på vår våning. Suverän investering anser jag, vad anser ni? 



Vi kommer senare idag ta en buss in till de mer centrala delarna, närmare bestämt till min vän och gamla kollega Hanna, för att fortsätta denna än så länge fantastiska dag. Det bjuds där på svensk påsk-, midsommar- och julmat tillsammans med diverse procenthaltiga drycker. Vi återkommer med resultatet av denna kväll när vi vaknat till liv innan nästa julfirande, då de egentligen firar jul på juldagen här nere. Suveränt!

God jul!
Med vänlig hälsning
Er vän och blivande älskare
Freyr

Jag är en omtyckt kollega

God jul allesammans.

Idag fick jag en välkomst julklapp på jobbet. Ett fint litet julkort och två biobiljetter. Log såklart mitt bredaste leende.



I kortet välkomnas jag till mitt nya jobb. Det står även att jag är en rolig och trevlig kille som alltid har ett leende på läpparna. Sedan hoppas dom att jag ska bli kvar på jobbet en lång tid framöver.

Så vem vill gå på bio med mig nu då?
Nå?

/Simon

Tankegångar och fistfighting

Tjabba allesammans!

Jag får ursäkta min frånvaro. Detta är inte för att det inte hänt något utan för att jag vart på dåligt humör. 

Jag satt en morgon för mig själv och hade en vuxenstund. För mig innebär detta att man har en kopp med ljummet pulverkaffe i handen och en john silver utan filter fast i mungipan på altanen med morgonblaskan liggandes på bordet. Jag kom då att tänka på att vi inte avslöjat för er riktigt hur vi ser på Australien som land. Är det ett bra land eller är det ett pissland som lika gärna kan försvinna under vatten likt Holland när klimathotet är som värst och Al Gore förutspår sagor och tjänar lite pengar? 

Jag kom ganska snabbt på att det är ett suveränt land. Man har aldrig stött på denna vänlighet mellan två avslappnade människor. Man har inte sett en albinoneger förut, nu har man sett två. Man har också haft lyckan att stöta på en Hells Angel-kille iförd flip flop tofflor. Hemma i Sverige har de stålhättar och en pistol i byxmynningen.

Som exempel på varför det är ett bra land är också att man säger inte bara ett dystert "Hej" här när man hälsar på någon, man säger snabbt: "Hi, howaya?". Detta betyder: "Hi, how are you". (till Goliat: "Hej, hur mår du?"). De är fruktansvärt slappa när de pratar och uttalar inte orden riktigt. Men man kommer in i det också. Man har förvisso stött på några som är obegripliga men då är det bara att kolla dem i ögonen och le. När man ska säga hejdå säger man inte ens hejdå, man säger: "See ya". Detta säger man till och med när man är ute på landet och råkar stöta på den där lilla, lilla bensinmacken precis i det ögonblicket då man är väldigt, väldigt kissnödig. Det är inte alltid meningen bakom ordet som räknas utan det viktiga är att man säger det. Är det inte alltid det vi lärt oss? 

Han har en fågel på huvudet.

Andra typiska saker för Australien:

  1. Vänstertrafik. Största skillnaden från vårt land och mer än 90% av jordens övriga länder. I början gick man och funderade på vad vår regering sysslade med när de den där natten mellan 2a och 3e september 1967 beslutade att bara byta sida. Vi märkte sen att det går att komma in i vänstertrafik också. Man har ju kört en lägenhet på Sydneys mest trafikerade gator, det gick.
  2. Ljudet som uppstår när röd gubbe blir grön. Man står och väntar på att få gå över gatan och slumrar till lite för att det tar så lång tid. Då uppstår ett ljud som får en att tänka på lasermannens goda dagar. Då vaknar man till liv och korsar.
  3. Blinda. Finns mycket blinda människor i detta land. En gång när jag gick en promenad på tågstationen såg jag nästan en blind kille traska in med sin käpp i en tiggare som satt vid kanten. Jag kollade glatt och hade precis börjat le när det sprang fram en alldeles för snäll äldre herre och guidade den blinde runt tiggarn istället. Sorgligt.
  4. Gatumusikanter. Detta är nog något som är vanligt i de flesta stora städer, skulle nog vilja säga alla till och med. Men det skiter jag i, det är vanligt här i af. De som är bra tjänar riktigt mycket pengar. Igår såg vi en som kunde spela gitarr med bara en hand. Han tjänade riktigt mycket pengar.
  5. Enarmade banditer. Vi har haft förmånen att se fyra personer med bara en arm. Uppfriskande. Jon körde följa john med en av dem, avslutade med att göra armhävningar.
  6. Tama djur. Jag tänkte citera vår bortflugne vän Goliat första dagen i Sydney: "Det är inte så vanligt med hundar i den här staden". Det är hundar precis överallt och ingen av dem har koppel. Måste berömma dem för den pli de har på sina djur. Vi har sett två med tama fåglar också. En med en papegoja på cykelstyret och en med en nymfparakit på huvudet.
  7. Den kraftiga alkoholkonsumtionen. Här tänker ni säkert: "Oj vad han trivs nu, den där Freyr.". Till er skulle jag vilja säga: "Ja". Finns alltid någonstans att ta sig den där eftermiddagspilsnern och man vet att vart man än går kommer man stöta på någon som tänkte exakt samma sak som jag vid exakt samma tillfälle.
  8. Asiater. Varannan person man stöter på är Asiat, varenda taxichaufför är Asiat och varenda knegare på Mcdonalds, Burger King (som för övrigt heter Hungry Jacks här nere), Kentucky fried chicken och Subway är Asiat. Detta är dock bara något som är vanligt i Sydney. Men som känt så bor vi just nu i Sydney vilket gör att detta är det som är vanligt i Australien.
  9. Avstånden mellan allt. Vart man än ska så är det långt. Och vart man än ska tar det en timme att ta sig till. Det här landet är fruktansvärt stort.

Nu vet ni allt om Australien. Kanske dyker upp lite fler saker under resans gång, det får vi ta då. 

Anledningen till att jag vart på dåligt humör är för att jag och Jon har bråkat, två gånger. Det finns faktiskt stunder då man vill döda, det förstår alla. Det förstår även jag och Jon. Det första bråket vi hade handlade om att vi lyssnade på en låt. Då hävdade jag vänligt med bestämt att den låten är en copy på en annan låt. Jon hävdade att det inte var en copy. Sen bröt helvetet lös. I andra bråket var det handgemäng inblandat. Jon tyckte en natt att jag snarkade lite för mycket. Då gick han fram till mig och vände på mig så jag slutade. Han passade också på att ge mig några njurslag och doppa pungen i mitt bakhuvud. Efter det gick jag en trappa ner på toaletten för att kissa blod. Efter det gick jag upp igen, ställde mig bredvid hans säng, tog av mig mina kalsonger och la mig naken på honom. Hans första reaktion var att kramas och mysa. När han sen märkte att jag var naken puttade han ner mig från sängen, väldigt hårt. Jag blev då förbannad och skulle slå honom. Han blev så ännu mer förbannad och skulle slå tillbaks. Vi var riktigt arga på varann och pappa Anthony var tvungen att lugna ner oss. Det var tur för annars hade våra väggar vart täckta av blod just nu. Man skulle kunna säga att jag vann själva slagsmålet men Jon vann det känslomässiga. Detta med tanke på att jag var naken. Lite svårt att ta en person som är naken på allvar. En liknande känsla hade jag när två kompisar började bråka på halloween en gång i tiden. Ansvarsfull som jag är skulle jag gå i mellan och stoppa bråket. Mindre lyckat med tanke på att jag såg ut såhär.



Jag och Jon har nu hämtat oss från otrevligheterna och har beslutat oss för att aldrig mer göra om dessa misstag. Imorgon ska jag försöka vakna tidigare än honom och ge honom en brakfrukost på sängen. Efter det ska han få en blöt kyss, rätt på munnen.



Hoppas ni får en trevlig dan före dopparedan. Min dan före dopparedan kommer börja med att jag går ut några timmar för att se om solen kan lysa på mig. Sen ska jag jobba i tre timmar. Sen ska jag ladda för dopparedan då det också blir jobb och diverse festligheter hemma hos min kära vän och gamla kollega Hanna. 

Med vänlig hälsning
Freyr

Nya ansvarsområden

Hejsan allesammans!

Nu tänker ni säkert att jag menar bloggandet i och med att jag har försökt axla manteln nu i Antons frånvaro. Så skulle det kunna vara. Men det är mycket större än så. Jag har idag fått göra ett prov på flygplatsen. Ett prov i flygplatssäkerhet. Jag gjorde bra ifrån mig på provet och är numera stolt ägare av den här brickan.



Den är till för att identifiera mig och för att jag ska kunna scanna mig igenom låsta dörrar. Men först, innan dom släpper mig lös måste jag varje gång gå igenom säkerhetskontrollen. Det börjar med att jag scannar mitt kort så att mitt ansikte och namn kommer upp på en datorskärm. En storvakt slänger ett öga på skärmen för att sedan på ungefär en halvmeters avstånd kolla på mig med iskall blick. "Han är grön" tecknar han. Då börjar jag packa upp min lådor på ett rullband. Under tiden dom röntgas kilar jag lungt och stilla igenom metalldetektorn. Klarar jag mig utan pip kan jag börja lasta på mina lådor på vagnen igen. Efter detta väntar en kroppsvisitering med tillhörande sprängämneskontroll. Nu är jag redo.

Jag känner mig viktig när jag går omkring där på flygplatsen med brickan runt halsen. Ser jag en väska utan ägare, rapportera! En dörr som står på glänt, smacka igen den! Det gäller att agera. Den här
brickan betyder ansvar.
Tillsammans ska vi göra Sydney airport till en säker plats att vistas på.

Mvh
Simon

Volley

Hej allesammans.

Jag har glömt berätta för er om en kille vi träffade. Han presenterade sig på följande vis:
"Hi my name is Volley. Like volleyboll. Do you like volleyboll?"

Är inte det ett helt suveränt sätt att presentera sig på?
Låt oss alla börja med det.

"Hi my name is Simon. Like Simon & Garfunkel. Do you like Simon & Garfunkel?"

"Hi my name is Jansson. Like Janssons Frestelse. Do you like Janssons Frestelse?"

Så ta tio minuter att öva på din alldeles egna presentation. När ni är nöjda får ni gärna skriva dom i form av en kommentar.

Väl mött.
Simon

Paltkoma

Hallå allesammans.


Det här vaknade jag upp till i morse. Nu undrar ni säkert varför Oscar ser ut på det här viset. Det beror nämligen på att han såg ut såhär kvällen innan.



Det var Anton som hade köpt Oscar en ansiktsmålning i present. För han var en så bra vän. Anton passade även på att ta en målning han också.

När Oscar hade sköljt bort resterna i ansiktet kilade vi ut. När vi hade gått en liten bit kände vi oss lite trötta i benen. Vilken tur att vi precis i det ögonblicket hittade en skön soffa att sätta oss i.







Soffan var så bekväm och ändå rätt fin så efter noga övervägande valde vi att plocka med den hem. Så nu står den här på den ända lediga ytan i vårat rum. Precis när man kommer upp för trappan. Men vi är ändå nöjda.

När vi hade lämnat soffan gick vi ut igen. Vi var hungriga och beslutade oss för att äta något. När vi hade gått en liten bit kände vi oss lite trötta i benen. Vilken tur att vi precis i det ögonblicket hittade en skön bänk att sätta oss på.



Bänken var så snygg och ändå rätt bekväm så efter inte så noga övervägande valde vi att ta med den hem. Den fick inte plats så vi ställde den i soffan. Så nu sitter man högt i vårat rum.

Efter allt konkande hade vi nu blivit riktigt hungriga.
"Vi behöver nått stabbigt nu!" utbrast Oscar.
Vi tänkte att buffé på Pizza Hut kunde vara något. Som ni säkert förstår valde jag att lägga full fokus på maten så tyvärr har jag inga bilder att bjuda på.
Efter ungefär en timmes hetsätande satte den berömda paltkoman in. Paltkoma är ett ord som man hatar att man älskar.


Svenska paltkoma, Check!


Isländsk paltkoma, Check!


Finsk paltkoma, Check!

Sen satt vi stilla och åmade oss i ungefär 30 eller 40 minuter. Eller jag har ingen aning. Man förlorar allt vad tidsuppfattning heter under paltkoman. Det måste ni förstå. I alla fall, vi gick ut och hann inte gå särskillt långt innan vi stötte på Tommi. Vi blev så glada att vi hade en liten fotosession där på gatan.






Efter det såg vi den här tjuren med en jätteschnale.


Det är allt vettigt jag har att bjuda på idag mina vänner.
Med vänlig hälsning
Simon

Natteravn

Hej allesammans.

För ungefär en timme sen vaknade jag av att mobilen ringde, klockan var då 04.30. Det var Oscar. Han hade ingen nyckel så han undrade om jag kunde komma ner och öppna åt honom. Det gjorde jag. När jag öppnade dörren stog han där och stirrade iförd en tröja som liknar den Dexter har när han mördar folk. Så jag blev rädd till en början men sedan kramade oscar om mig som tack för att jag öppnade. Jag kände mig uppskattad för första gången på jag vet inte hur länge. Vi gick gemensamt upp för trappan. Under tiden berättade han om sin dispyt med taxichauffören. Lite för högt. När vi kom upp väljer han att tända lampan. Fortsätta prata för högt. Sedan sätta på musik. Det är något som han nu har gjort i en och en halv timme nu. Jag ligger här klarvaken och jag som inte hade planerat att gå upp förens 07.30.
Med facit i hand så hade det kanske varit skönare om det var Dexter som stod där i dörren.

/Simon

Nytt jobb, nya möjligheter.

Hej allesammans.

Jag kom på att jag glömt att berätta om mitt nya jobb. Det nya jobbet är ett lager. Med aningen bättre geografiskt läge. Aningen roligare människor som jobbar där också. En heter Bony. Bony älskar fotboll i allmänhet och svenska vm-laget från -94 i synnerhet. Han har den svenska matchtröjan och en dvd. Jag tycker det är så härligt.

Jag har min egna våning på lagret. Det är inte så mycket till lager, mer som en walking-closet.
Det första jag gör när jag kommer dit är att sätta på fläkten. Det är nödvändigt för att överleva där uppe. Det andra jag gör är att sätta på radion. Jag hoppas alltid att Alexis Jordans stämma ska ljuda "I gotta hurry hurry hurry now, quick quick quick." Det gjorde den idag och då bestämde jag mig för att ta med er på en vända på min våning.


Följ med här!


suporter polosarna, aussie gold t-shirtarna, 4 roadsign t-shirtarna snyggt och prydligt ihopvikta och uppradade efter storlek. snyggt!


Mina hattar. Några är gjorda av kängruskinn. Idag fick jag även in hattar gjorda av krokodilskinn. Det var coolt.


På vänster sida ser ni alla mina fleecetröjor. På högersida kan ni skymta en del av mina uggs.


Har ni nån gång sett såhär många uggs? I vinter är det nötfärgade som gäller. Anton och Oscar tyckte att det såg ut som beslagtagna droger.





Nu känner ni er lite hemma här. Då kanske ni vill se mig in action?
Okej, då kör vi!


Här är min arbetsbänk. Den är lite för låg.


Plocka fram dagens lista för att se vad som ska samlas.


Ett stycke t-shirt.


En fin rosa t-shirt. Tre glittriga koalor är tryckt på den.


Ibland är räckvidden lite för liten. Då får man ta hjälp av stegen.


Man får inte glömma kalsongerna bara för att dom är långt ner.


Sista plagget. Sen börjar scanningen. Det får ni dessvärre inte vara med på.


Det här är min favorit t-shirt. No worries, Inga problem.

Och det är precis vad det är på mitt nya jobb. Inga problem.

Godkväll.
"Simme"


Liknande folk och konserter

Chipelip allesammans!

Idag vaknade man upp tidigt för att hinna till konstapelstationen och betala den skuld jag är skyldig dem. 1400 svenska riksdaler fattigare. Ändå var man relativt glad när man lämnade dem för de visste inte vad jag visste. Jag har inga kalsonger på mig idag. Fri som en fågel gick jag på gator och torg och köpte mig en kaffe i den lokala kafferian. 

Igår anlände Jons syster Klara och hennes vän Ellen. Jag var den som fick gå och möta dem eftersom Klaras fantastiska bröder hävdar att de var upptagna. De fick ta en dusch på vår toa där låset inte funkar och sen drog vi till stranden. Ellen hade nyss spytt så hon luktade skit i munnen. Jag köpte en pastasallad till henne, hon åt fyra tuggor. Bondi beach var destinationen. De var glada över att vara framme. Då kom jag att tänka på hur härligt det var att äntligen komma fram efter 28 timmars flygande. Efter det kom jag på hur glada alla var helgen innan jag och mina vänner lämnade Svearike.

Mina vänner Macki och Ekan. Macki vinkade glatt och sa: "Hejdå! Hoppas vi aldrig mer ses!" Ekan sa då: "Ner med näven, han är inte värd det!".

Gamla klasskompisarna Linus och Albin. De kom inte ens in för att säga hej. Jag skulle ta lite frisk luft och de hade bara vägarna förbi sa de. De gick sen på en annan fest.

Mina gamla kollegor Jonas Lätt, Johanna, Martina och Lina Lätt. "Nu kan vi äntligen börja jobba med riktig kundvård", sa Jonas.

Ytterliggare två gamla klassvänner, Donni och Linuz Viggo Mortenssen. Donni pekade på mig så började båda skratta.

Gladast av alla var de här två, Svärfar Lars med sin kvinna Annika. "Nu slipper vi dig, ditt svin", sa Lars. "Aaaaaaah!" skrek Annika då.

"Fuck off, nu kan man äntligen vara sig själv igen." Sa Erik. Anton nickar instämmande.

Så var den festen. Riktigt rolig fest var det med massa folk man kände och bara några få man inte kände.

Hur som helst. Sen vi hördes av sist har vi hunnit vara på en julkonsert som får klingande julkort att likna ett luciatåg med lågstadieelever. De hade massa kostymer och några av Australiens mest kända skådespelare.

Såhär såg scenen ut ett tag. De hade gardiner de drog undan så kom det fram massa pepparkaksfolk och muffins. Jag var imponerad. Den största skillnaden mellan detta och klingande julkort är att man sitter i publiken med shorts och t-shirt. Man behöver inte den där oron över vart man lägger sin jacka utan att den blir stulen. När man sen gick ut var det varmt. Suveränt. Utanför stöter man på två intressanta människor också.

Nalle Puh med tillhörande bihang. Hon trodde hon var lika häftig som Nalle och var med på varenda idol-bild. Ingen fattade vad hon höll på med. "Det är ju bara ett barn" sa Jon och log sitt bredaste leende.

Givetvis får man också till en look-a-like. Anthony hävdar fortfarande att han inte är lik den här killen. Alla andra hävdar att han är lik den här killen.

Jag hoppas ni njuter av tillvaron. Vi har kommit på fötter nu och njuter av allra högsta grad. Ikväll anländer hela familjen Jonasson, på vår avslutningsmiddag hemma hos familjen Sollenby lovade de att de skulle ta hand om mig. Jag hoppas för allt i världen inte att det blir sämre än när jag umgicks med bara bröderna. Ständig denna fantastiskt roliga humor och slag under bältet.

För alla er på bilderna från avslutningsfesten vill jag bara skryta lite. Det är minst 25 grader, nästintill strålande sol och jag är ledig från jobbet på en tisdag. I eftermiddag ska jag på Jay-Z och U2 konsert i den gamla olympiska arenan (om biljetterna inte är fake förstås). Smaka på den!
Ha det gott!
Er vän och pojkvän
Freyr

Linus

Hei Hei Heinevik och datorer är en bra kombination. Snyggt!

Knegerian och inflyttningsfest

Tjabba allesammans!

Igår var en härlig dag, förutom när jag satt och åt frukost och möttes av Anthony och Oscar som skulle till stranden och bränna sig. Jag satt och väntade på att klockan skulle bli tillräckligt mycket så jag kunde åka och jobba. Jag tackade inte Gud för den när det var klarblå himmel och strålande sol. När jag har lediga dagar ska han envisas med att ställa fram sina moln och kanske hälla en droppe vatten eller två över mig. Förutom idag, för det är nämligen strålande sol och klarblå himmel idag. Men då har han istället gett mig ett tungt huvud så jag inte orkar flytta min kropp från sängen. 

Jobbet går i af bra och de är snälla mot mig. Det härliga är att man får betalt i kontanter direkt i näven när arbetsveckan är slutförd. De körde inte riktigt den stilen på mitt gamla jobb. Jag gillar den nya metoden bättre. Man känner att man lever efter att man gått från arbetet när man ser pengarna i handen framför sig. Be er chef köra samma stuk till er så ska ni känna att arbetslivet blir bra mycket bättre. En annan anledning till att det känns bra kan ju vara för att man vet att man alltid har en efter-jobbet-öl som står och väntar i kylen. En tredje anledning kan vara att det är ca 25 grader och sol när man går från arbetet. Be er chef komponera ihop detta så blir man glad över att ha pengarna i handen som man kan lägga på ölen nästa dag. Det med vädret blir svårt. Åk iväg över vintern eller något. 

Såhär ser jag ut när jag jobbar, t-shirt och förkläde. Jag blir tilldelad diverse olika färska kryddor, sallad och potatis med rolig form i början av dagen. Det ska jag tvätta av i diskhon ni ser i bild. På de färska kryddorna ska jag sen plocka av bladen och slänga stjälkarna. Fruktansvärt träligt och det är helt omöjligt att göra det snabbt. Sen ska man snurra runt det i en sån där salladstork så det blir torrt och fint. Sen lägger man ner det i en plastburk med lock och ställer in det i kylen. Salladen gör man ungefär likadant med och potatisen skrubbar man lite så jorden försvinner. Detta ska man sen mixa med att en gång om dagen tvätta fritösen och ta hand om all disk som kocken lägger i den andra diskhon som också syns i bild. Svårare än så är det inte. Här står jag runt fem timmar om dagen och sköter mina uppgifter på ett ypperligt sätt så jag kan fortsätta leva vidare i detta klimat. Det är ju självklart lite ledsamt att missa de där soltimmarna mitt på dagen men då tänker man bara såhär: "Det kommer fler soliga dagar". För här måste man inte skynda sig till persiska viken på vätterstranden för att ta våra på en av de tre dagar man får där termometern visar över 25 grader celsius. 

Den här veckan fick jag betalt 2 gånger och kammade in ca 1800 pix för fyra dagars arbete. 2 av dagarna var kortare än vanligt ppå grund av mindre att göra. Detta behövde givetvis firas och vi hade inflyttningsfest med grill. Det kom lite goda vänner som var svenska och det kom lite goda vänner som var från utlandet. Det blev en rätt bra tillställning. Inte så mycket folk men i af några stycken. Vi kom på efter ett tag att vi har ju egentligen ingen att bjuda så det blev faktiskt jättelite folk. Men burgarna var goda i alla fall, de åt vi upp. Sen åkte vi in till stadens mest centrala delar och levde loppan. Nu har man vaknat upp och känner att man hade kul igår. Sorgligt att man alltid ska må som sämst efter att man haft kul. När man gör tråkiga grejer får man höra att det känns bra efteråt. Vad säger man när man ska ha kul? Ja vi går och har lite kul, du kommer må piss efteråt. 

Nu ska jag äta en dyr frukost. Jag vaknade nämligen av Jon idag som lada ansiktet på min sängkant och sa: "Mamma vill att vi ska lägga mycket pengar på mat, så nu vill jag att du vaknar gubben" samtidigt som han log sitt bredast leende. Efter det ska vi till stranden och bada i saltvatten. 

Sov sött.
Er Freyr

Absolut student

Hej allesammans.
Idag eller rättare sagt i förrgår när anton jobbade gick jag och grabbarna på en liten tur. Oscar som har fått strikta direktiv av sin mamma att bjuda på diabildvisning när han kommer hem ville skapa lite material. Så vi besökte först darling harbour och sedan operan.
En modell och en absolut student framför darling harbour.

Efter den här bilden fick Oscar en strålande idé. "Vi tar en bild på varandra då . . Samtidigt!!"
"Känns inte det lite kinesaktigt? Men visst, det här är din dag Oscar." svarade jag.
Absolut student.

Sen hittade vi en ensam broder. Han hade tagit av sig skorna. Men han satte på sig dom igen när vi kom.


Vi gick vidare och såg lite flickebarn i uniform. Vi såg ungefär lika många höga hus.



Oscar hittade sedan en "fräck" (som han uttryckte det) fontän.
"Den måste jag ju bara gå ner i! Fota mig när jag sitter på den där kulan." sa han.
"Syns mina biceps?!" ropade han.
"njaa" svarade jag.
"Ne men zooma då!"
Sedan styrde vi kosan mot operahuset. På vägen hittade vi ett rätt gött band vid namn Set Sail stog och spelade på gatan. Vi stannade för att lyssna och ge några slantar.
Sen fortsatte vi våran promenad och landade vid operahuset.
Här är en bild http://www.mintur.se/restips/bilder/large/1925_1202741035.jpg
Sen gick vi en trappa ner och satte oss i operabaren.
Absolut student och en modell

Efter det klagade Oscar på att han hade fått solsting. Vi åkte hem.
Sen kom Anton hem och vi gick och spelade fotboll i parken.
Anton hade även med sig en överraskning hem.
Här säger Oscar godnatt.
Hoppas alla har det bra.
Hejdå.
Mvh
SIMON!!!!!!!!!11111

tekniska problem

Vi vet för övrigt inte varför det inte blir styckesindelning. Vi trycker enter för att det ska bli det och har lyckats innan, men nu går det inte. Vi jobbar på att försöka få det ordnat. Om någon vet hur man gör får ni gärna skriva en rad eller två med skrivstil för att avslöja hur man gör. hejdå

Freestyler och erotisk ensamdans

Tjena allesammans!
Nu sitter man här, likt en ensamvarg och är glad över de angenäma stunder man blir serverad i livet. Konstigt ibland att man kan vara en lycklig man när man somnat skönt klockan tio på kvällen för att vakna upp vid tvåsnåret klarvaken till ljudet av en som snarkar, en som stönar till lite då och en som ligger helt tyst, samtidigt som man inser att man nog inte kommer kunna somna om förrän det är dags att gå upp. Då kommer det självklart bli så att man är helt utslagen när man vaknar så att man inte orkar gå upp. Istället ligger man och snoozar lite för länge så man missar att duscha och får springa till arbetet istället. Klassiker som jag tror varenda en på hela jorden vart med om.
Jobbade lite idag, fick ett sms igår kväll om att det inte hade vart mycket att göra så istället för 12pm skulle jag börja 2pm. Jag blev inte det minsta ledsen utan pallrade mig dit i rättan tid för att börja med att rensa fritösen. Därefter såg jag att det faktiskt inte var mycket att göra så det blev en bra arbetsdag. I morgon kommer nog bli tuffare, då har de säkert underskattat hur mycket de behövde för denna kvällen så måste man stressa ihjäl sin kropp för att komma i fas igen. Typisk missbedömning som alla arbetsgivare någon gång gjort och som knegare blir man alltid lika svettig.
Inte hänt jättemycket denna dag, desto mer igår när vi var ute och kände på diverse pubar i Bondi Beach. Det var en bra kväll där vi först kom in till ett ställe och blev lite ledsna för att alla satt och kollade på MMA bara (sporten från staterna där de är i en bur och slår varandra till döds), men efter ett tag blev det knock out vilket resulterade i kaos. Folk började skrika och slå av gjädje, hoppade på borden och svor. Där kände vi att folket där inne levdde i af. Då blev det bättre sinnesstämningar och vi hade kul. Stötte på en ordningsvakt där inne och jag misstänker att han var över 2,10 meter lång. Jag frågade honom på bra engelska hur lång han var. Han svarade kort och gott: "Doesn't matter.". Har man Guliver framför tjatar man inte så jag lät det vara för ett tag. Gick sen fram igen till honom och fick exakt samma svar den gången också. Tråkig kille. Om han hade frågat mig en liknande fråga hade jag svarat: "Ca 1,82 meter. Lite osäker för jag har inte mätt mig på ett tag, men däromkring landar jag.".
Idag när jag hade kommit hem från jobbet gick jag till mina kära vänner och sa hej. Tänkte då vila ett tag men fick inte. Istället stack vi och lirade lite boll i en park som Anthony sa att han hade sett en gång när han var ute på löparrunda. Nu tänker en del säkert såhär: "Va?! Har Anthony börjat springa?!". Då säger jag såhär: "Han gick i raskt tempo ner för trapporna och tog på sig skon lite för fort, därefter stannade nästan hans hjärta men han samlade ändå krafterna för att ta sig till närmsta pub för att fira hans fina tankesätt med en öl eller sex."
Hur som helst, på vägen dit gick vi över gatan. När vi lyssnade in i en bil hör vi att låten Freestyler med Bomfunk mc's spelas på högsta volym. Sen öppnar vi våra ögon för att se att en tjock medelålders kvinna sitter och dansar stenhårt till låten inne i bilen. Svänger med armarna och försöker få det hårde hip hop ansiktsuttrycker. Vi stannar kvar i chock och pekar och skrattar på henne för det var bland det märkligaste man sett i hela sitt liv. Sen blev det grönt och hon rivstartade iväg samtidigt som hon pekade framåt. Kanske inte låter kul i text men det är kul, även i text. Vi hittade i af parken och blev glada. Sen körde vi lite boll och jag blev varm. Sen kom vi hem och somnade sådär tidigt. Rätt skönt ibland. En bra måltid åt vi innan vi somnade, så nu har vi gjort mamma Jonasson glad. Har fått lite inspel från olika håll och vi måste givetvis leva upp till dem alla. Idag blev det ingen öl men massa bra mat. Alla andra dagar har vi ätit sådär mat och kryddat det med en del öl. Nu har vi gjort biten med bra mat och ingen öl så det är ju avklarat så att säga. Nu kan vi fokusera helt och hållet på roligare saker.
Nu somnar jag.
Chip Chop!
Freyr

Toast

Hejsan allesammans!

Ni får ursäkta avbrottet, men det är nämligen så att jag har upplevt några av dom bästa dagarna i mitt liv.
Dom placerar sig inte på första plats men inte långt därifrån på bästa-dagarna-i-livet-listan. För en gångs skulle tog Anton på sig den lite tråkigare men ack så viktiga uppgiften och åkte iväg till Brisbane för att lämna tillbaka vanen. Det blev så att Anton åkte iväg själv. Oscar var sugen på att åka med för att få chansen att uppleva lite mer av Australien. Och tyckte att nu var det ett bra ögonblick.
Anton tvekade lite med anledningen:
"Det kanske inte blir att du får se så mycket eftersom jag måste vara hemma på onsdag så blir det ju bara dit och vända. Bättre att vi tar en trip någon annan gång."
Anthony kunde tänka sig att följa med för sällskapets skull. Men fick också ett nej.
Antons anledning:
"Frank var sugen på att hänga med så jag ska kolla med honom."
Jag själv behövde inte fråga för Anton hade redan klargjort för mig att:
"Det är ju bättre du stannar hemma och är redo ifall dom skulle ringa in dig på jobbet. Sen har ju vi hängt ihop i en och en halv månad, så det gör ju inget om vi är ifrån varandra ett par dagar."
"Ja, ja. . Som du vill då" sa jag.
Jag funderade mycket på det han hade sagt. "Har han redan tröttnat? Och vi som precis har skaffat villa och söner." tänkte jag. Efter mycket grubblande valde jag att lägga det åt sidan och istället ta med mig Oscar och Tony till stranden. Det var perfekt väder. Klarblå himmel, strålande solsken, 30 grader, härliga vågor i vattnet.
Nysolad, nybadad och allmänt nöjd gick vi sedan vidare för att stöta på det roligaste som hände den dagen. Det var en samling kinesiska skolflickor. Hann knäppa en bild på det.
Det näst roligaste var när jag satt vid ett bord. Mittemot mig satt ett gäng glada vänner och drack öl i solnedgången. När dom hade druckit upp första glaset sprang dom sitt snabbaste för att köpa en ny. Sedan tillbaka till bordet för att lugnt och stilla dricka upp den.
Vi lämnade sedan Bondi för den här gången. På bussen hem tog jag en skön tupplur, då man var rätt matt efter att ha legat i solen hela dagen. Men vaknade innan vi skulle hoppa av.
"Vart ska vi nu?" frågade Oscar eftersom han inte kände sig riktigt hemma i området ännu.
"Behöver vi ingen karta?" fortsatte han fråga. "Tja, man skulle ju kunna använda karta. Men det behövs inte. Det är bara följa mig." svarade jag självsäkert. "Jaha. . " tänkte han, det såg man på honom.
Så vi började gå. Först gick vi vänster tills vi kom fram till en korsning. Där tog vi höger för att sedan gå vänster igen. Hem ljuva hem. Inte nog med att vi var hemma. Vi hade även lite kvällssol på baksidan. Där satte vi oss och hade en egen liten fest.
Vi var så glada och lyckliga när vi satt där. Hela livet var så härligt. "Så har vill vi jämt ha det" ville Tony att vi skulle säga i kör på hans kommando. Och eftersom vi var helt utan bekymmer gjorde vi det. Sedan gick vi in för att välja sängplats. Skulle det bli antons säng, soffan eller min egna?
Såhär såg det ut när vi gick och la oss:
Vi har taknfönster på rummet, så månen lyste in. Det är tur att man har en skön säng.
Under natten, när jag sov som djupast fick jag ett sms av Anton med texten: "Du anar inte hur mycket jag saknar dig nu!" Jag valde att svara: "Det är ömsesidigt. Men du gör ett riktigt gott jobb. Och vi ses snart igen."
Jag vaknade upp ungefär 7 gånger den natten. Kallsvettig och panikslagen. Jag drömde massa otäcka mardrömmar om Anton. Efter mitt sjunde uppvaknande ville jag inte drömma dessa hemska drömmar mer. Jag bestämde mig då för att gå en promenad. Jag kände mig lite hungrig så jag smet in på ett café för att få mig något att äta. Jag klev in med gråten i halsen och sa såhär: "Jag har haft en jättejobbig natt. Har inte kunnat sova på grund av att jag varit så orolig för min vän som är ute och åker alldeles ensam. Ge mig det bästa du har!" Hon svarade då såhär: "Du ser ut att behöva en toast!" En toast? Tja, en toast skulle nog göra mig gott. En toast skulle göra alla gott egentligen. Vem blir inte glad av en toast? "One toast a day, keeps the doctor away!" utbrast jag. Det finns inte någon i hela världen som kan få toast att låta äckligt. Jackie Arklöv kan det inte, Hagamannen kan det inte. Inte ens en trött hemkunskapslärare med skånska som modersmål kan det. Jag köpte toasten och åt med glädje upp den.
Därefter skulle jag stöta på nästa glädjeämne. Jag gick ner till parken och satte mig. Spelade en omgång rapid roll. "NEW RECORD!" utbrast jag när jag fick game over. 588 poäng (ca 4116 svenska poäng).
På vägen hem stoppade en kvinna mig och ville att jag skulle göra ett kissprov. "Clean." sa hon. Jag fattade ingenting men var ändå glad över nyheten. Jag fortsatte min promenad hemåt. I höjd med passagen till vårat hem stötte jag på Anton som nyss var hemkommen. Vi kramades länge och väl. "Låt oss aldrig vara ifrån varandra igen" bestämde vi. Och sedan tog jag med honom till stranden där han fick vila lite. Det såg han ut att behöva.
Ikväll blir det nog en god måltid och en löparrunda. Imorgon är det dags för arbete.
Ha en trevlig dag!
Med vänlig hälsning,
Simon

Toast

Hallå allesammans!


Idag kom jag hem. Jag har just upplevt några av mina värsta dagar i livet. De ligger på plats nr 1,3 och 4 i värsta-dagar-i-livet-listan. Som vanligt åkte jag på de viktiga uppgifterna medan Jon gör det roliga. Vi blev som känt tvungna att lämna tillbaka vanen i Brisbane. Jag är den enda som har tillåtelse att köra den så jag blev ju givetvis tvungen att köra hela vägen. Men inte trodde jag att jag skulle behöva åka helt ensam dessa 100 mil för att sen hoppas på att hitta någonstans att sova och sen flyga tillbaka. Så blev det i af.
Jag fick några riktigt bra anledningar till att ingen av mina tre så kallade vänner ville följa med mig.
Oscars anledning:
"Jag får se hur jag mår i morgon." Morgonen därpå sa han att han ville se mer av Australien. "Ja nu kan vara ett bra ögonblick", sa jag. "Nej inte nu, jag vill stanna där längre i så fall"
Anthonys anledning:
"Inte idag, en annan dag."
Jons anledning:
"Jag ska kanske jobba." "Kanske?" frågade jag vänligt men bestämt. "Ja om han ringer så vill jag vara redo." Han fick inga samtal utan har legat på stranden ena dagen och avslutade den dagen med uteliv. Andra dagen fick jag väcka honom när jag kom hem vid 12 snåret, sen åkte vi till stranden tillsammans.
Jag satte mig i bilen på söndagseftermiddagen och startade trippen. Framåt 3 snåret ungefär hade det inte hänt något kul alls förutom att jag var ca en meter ifrån att köra på ett djur av okänd art. Som tur var lyckades jag vaja undan men lägenheten blev lite stökig efter panikbromsen. Jag var då också nära på att somna så jag stannade till vid en liten ficka för att få en timmes sömn eller två. När jag stängde av bilen blev det fruktansvärt mörkt, helt kolsvart, man såg inte ens marken man gick på. Jag började höra djur i skogen också så jag skrek ett flickskrik och bestämde mig för att åka vidare istället. Stannade då till bakom en bensinmack och somnade som ett barn. Sen vaknade jag upp.
Sliten uttorkad och kissnödig som jag var åkte jag sedan vidare för att stöta på det roligaste som hände på resan. Det var ett stort äpple. Han knäppa en bild på det.
Det näst roligaste var när jag satt vid ett bord. Mittemot mig satt en kines och åt en nektarin. När hon ätit upp sprang hon sitt snabbaste till papperskorgen för att slänga kärnan, efter det sprang hon tillbaka för att lugnt och stilla sätta sig för att börja på nästa nektarin.
Hur som helst, jag lämnade bilen i Brisbane och var gladare än när jag fick ett Nintendo 64 i julklapp -98. Vi hade äntligen blivit av med vårt stora lass. Jag svävade på moln fram till tågstationen där jag skulle hinna med ett tåg till flygplatsen i Gold Coast. Jag hoppade på och somnade, vaknade sen också innan jag skulle hoppa av och där stod jag. Vart skulle jag nu? Jag gick fram och frågade en kvinna och hon sa det till mig direkt. Jag hoppade då på en buss som tog mig till flygplatsen. När jag kom fram tyckte jag det var rätt skönt men kom på att det var ca 13 timmar tills flyget skulle gå. Och 9 av de timmarna var natt. Jag gick då fram och frågade en tjej i en informationsdisk vart närmsta hostel låg. Hon berättade snällt för mig att gå vänster, sen höger, sen upp på main streeten, sen vänster. "Jaha..." tänkte jag. "har du någon karta?" frågade jag snällt. "Ja vi har ju karta, men du hittar. Följ bara bilarna." svarade hon självsäkert. "Jaha..." tänkte jag. Sen gick jag. Jag gick vänster, sen hade jag ingen aning om vart jag skulle svänga höger, så jag började följa efter bilarna. Då kom jag fram till en rondell. "Vart i helsike ska jag nu?" tänkte jag irriterat. Inte nog med det utan det började självklart pissregna också. Jag gav upp helt och hållet vid den tidpunkten. Jag hade som tur med mig lite öl som jag släpat på hela vägen från Sydney och startade min egen fest.
Här är min fest. I en gör-det-själv-tvätt. Jag har aldrig vart såhär förbannad i hela mitt liv. Och värre skulle det bli. Efter att jag druckit upp mina öl hade jag inget att göra, så jag traskade tillbaka till flygplatsen för att se om det fanns någon form av stol/bänk/hästensäng att sova i. Hittade en stol. Där satt jag en stund tills en kille skulle stänga ner flygplatsen för natten och jag var tvungen att lämna. Jag gick då en bit och fann min sängplats. Vid detta laget var jag mer förbannad än jag någonsin vart i hela mitt liv. Såhär såg det ut när jag gick och la mig:
Jag hade som tur var tak, som läckte in. Men jag hittade en skön säng i af...
Under natten, när jag var som allra mest förbannad, fick Jon ett sms med texten: "Du anar inte hur mycket jag hatar dig just nu." Han väljer då att svara: "Du har ingen anledning."
Jag vaknade upp ca 7 gånger den natten. Skakade av frost och hunger. Gick sen mot den stora delen av flygplatsen där jag såg att de börjat släppa in folk. Jag följde efter dem för att hitta ett café som kunde erbjuda mig en frukost som kompenserade eländet. Jag kollade på henne med min tomma, uppgivna blick och sa såhär: "Jag har just upplevt de absolut sämsta stunderna i mitt liv. Tagit många fel beslut det senaste, kört en helvetesresa genom halva landet, svettats, gråtit och slutligen sovit på en dyngsur bänk i shorts och tre t-shirtar. Ge mig det bästa du har!". Hon svarar då såhär: "Du ser ut att behöva en toast!". En toast!? Vem fan erbjuder en toast? Ja men varför gav vi inte bara en toast till Hagamannens offer, alla de som blev ledsna över Jackie Arklövs handlingar och hela norrahammar så de kan börja leva vanligt igen? Toast. Det finns inte något sätt man kan säga toast på för att det ska låta som en stämningshöjare. Jag köpte i alla fall toasten och åt upp den.
Därefter skulle jag stöta på nästa missöde. Jag gick till kön för check-in. Visade upp min biljett och då sa hon som stod där: "Den här har gått ut." "Vill du dö?" frågade jag då. "Du skulle ha checkat in på webben igår kväll. Men jag kan ändra det åt dig. Du måste bara ge mig 31 dollar (ca 210 sek)." Jag ville inget annat än bara komma tillbaka till den säng jag numera sover i så jag gav henne kortet. Sen gick jag vidare till säkerhetskontrollen där en kvinna stoppade mig för att göra ett stick-prov med en maskin de har. Den visade att jag hade sprängmedel på mig. Jag fattade ingenting men det löste sig till slut. Jag hoppade då på flyget och flög tillbaka till Sydney. tog en taxi hem. Förarn visade sig vara en lirare så vi hade ett bra samtal om diverse olägenheter. Sen fick jag ett varmt välkomnande av Jon. Vi drog sen till stranden och vilade några timmar. Nu börjar jag hämta mig från dessa dagar och ikväll blir det nog en god måltid toppat med kortspel. I morgon är det dags för arbete.
Ha en trevlig dag!
Med vänlig hälsning
Freyr

Knegare, lya och pengar i sjön

Chip chop allesammans!

Än en gång har vi ett uppehåll från er där hemma och än en gång har det hänt sjukt mycket bra saker. Ingen roadtrip, det händer i morgon. Men pengar i sjön, det har hänt. Kollade min internetbank häromdagen och såg att firman vi hyr rullande lägenheten av har dragit 350 pix av mig tre gånger den första december. Jag ringde dem och frågade vad fan de höll på med. De sa då att jag åkt igenom tullen utan att betala. Jag vet inte hur man betalar tull i det här landet. Detta innebär att man betalar 350 kronor varje gång man åker igenom en tull. Gillar vi bilen? Nej, vi hatar fanskapet.
Efter förra helgen vi hade har det tagit ett litet tag att hämta sig. Jag traskade som vanligt runt ensam på stadens gator för att Jon väljer att pysa ifrån mig tidigt på morgnarna. I torsdags funkade detta riktigt bra för då flyttade vi nämligen in ett radhus. Jag åkte såklart på allt det tråkiga medan Jon satt på en stol och packade nintendo wii spel inför julhandeln så att han kan få lite kosing i fickan och leva livet när jag äter ur soptunnan. Jag lyfta in packningen, pratade hyfsad engelska med en kines som inte kunde alls bra engelska. sen kom han hem och fick allt det bra. förutom den bästa platsen givetvis. den lyckades man sno åt sig så jag ligger och myser i min hörna medan de andra sover i grupp.
Senare på dagen var vi och hämtade två nya tillskott i familjen, Anthony och Oscar. De gled in på en räkmacka och bor nu med mig och Jon i radhuset. Campervanen har vi nästan glömt bort nu förutom att jag måste köra den tillbaka till Brisbane, ca 100 mil. Sen flyga tillbaka senast tisdag för att kunna jobba på onsdag. "Jobba?" kanske någon undrar. Jo det är såhär att mr Freyr har klippt sig och skaffat sig ett jobb. Det var en kille med dreadlocks som ringde mig en dag och frågade om inte jag ska ta över hans plats som kitchen hand på en lite restaurang i stan. "Jovisst!" sa jag och kollade till vänster där Jon stod och log sitt bredaste leende å mina vägnar. Sen kollade jag åt höger. Där såg jag den här krabaten.
Det här är den största spindeln jag sett i hela mitt liv. Bredvid den står det en snusdosa på högkant. Måste ju ha något att jämföra med och de flesta med samma ursprung som mig vet hur stor en snusdosa är.
Hur som helst. När Anthony och Oscar kom var det kväll i vårt land och vi drog hem till den nya lyan för att fräscha upp deras kroppar. Vi tog oss också en bit thai-mat och några procenthaltiga drycker på det. Därefter tog vi oss in till Hannas lya där vi fortsatte partajandet. När vi vaknat till liv dagen därpå (läs igår) var det rätt så jäla fint väder, som Oscar uttryckte sig, så vi tog oss till stranden för att få de där klassiska soltimmarna. Oscar tänkte att hans finska hud skulle klara av detta utan konstigheter så han struntade i att smörja in sig. Idag gråter han som ett litet barn och vill inte visa sig på gator och torg. Han säger också att hans mamma kommer bli skitförbannad på honom och säga finska svordomar och kasta knivar i det nyrenoverade köket de har på grästorp för att han inte tänkte mer än så. Det var ändå det sista hon sa till honom när han lämnade bilen den kalla vintermorgonen 2010. Tji fick hon.
Idag vaknade man upp efter ännu en välkomstfest och jag gick till jobbet för att göra mitt så att säga. Fick några klasar med färsk krydda som jag skulle skölja av och dra bort bladen på, sallad som jag skulle göra exakt samma sak med, potatis som jag skulle borsta rent, en fritös som jag skulle diska och så fyllde de på diskohon allteftersom under tiden de lagar maten. Detta ska jag göra fyra dagar i veckan mellan 12 och 17. Tjänar hyfsat med pengar, svart. Livet börjar vända nu mina vänner.
Just nu sitter jag i huset på översta våningen och tar det lugnt. De andra grabbarna är ute på stadsvandring. Skulle kolla på någon spelning som Sebbes kompisar har. Jag var på tok för trött, är ju inte van vid att både jobba och ha kul nu för tiden, så jag valde att ta det ansvarsfulla alternativet. Livet går inte ut på att ha roligt. Det går ut på att jobba och betala sin skatt och vara pigg dagen efter. Jag känner verkligen det nu när åren gjort sitt och jag börjat närma mig det sista, att jag behöver inte de där extra kickarna. De andra lär sig när de blir äldre.
Jag hade i alla fall inget att göra så jag tog den gemensamma kameran och plåtade lyan.
Här ligger mina goda vänner och tar sin eftermiddagsvila. Det räckte inte att de inte gjort någonting på hela dagen och kunde sova till tolv. Ena sidan av rummet i af. Ni skymtar också trappräcket som går upp i mitten.
Här har vi Anthonys lilla hörna. "Här kommer jag trivas som fisken i vattnet" sa han när han såg sin yta. Han grät sig sen till sömns för att vakna upp till regn. Dunken ni ser nertill i bild med orange kork är mitt bästa köp hittills. Det är en liter solskyddsfaktor 30 men en liten pump som man trycker på för att få ut. Tänkte att den skulle matcha min hud rätt bra.
Här har vi den bästa hörnan. Här sover jag nämligen. Jag har skärmat av med diverse olika föremål och mer kommer det nog bli.
Här har vi vardagsrum/matsal. Jag fick dessvärre inte med en fin yta på denna bilden som är till höger. Det är en liten avrundning med fåtöljer som man kan sitta och ta det lugnt i. Får ta det en annan gång. Kyl/frysen ni ser uppe till vänster i bild är våran. Där ställer vi vårt smör och vår dryck.
Här har vi köket. Riktigt fint med gasplattor och diskmaskin. Det långa skafferiet till höger om kyl/frysen är vårt skafferi. Där lägger vi vårt salt och våra knäckebröd som vi var på Ikea och handlade.
Uteplatsen. Här kan man samlas vid grillen som inte syns i bild. Finns också stolar som tillhör bordet.
Det var allt jag hade att visa för tillfället. Det finns en mittenvåning också med tre sovrum och en toalett. Jag har inte tillgång till detta för i rummen sover det kineser som vi delar huset med. Det kan vara värt att nämna. Men vi fick översta våningen för oss själva och där trivs vi ypperligt. Köpte oss ett ljudsystem igår också för att kunna lyssna på lite musik. Blev avundsjuk på Hanna när jag såg att hon hade ett. Fritt internet har vi också så det är precis som hemma i härliga Sverige. Bara att man vaknar upp med tre blöta män nu istället för en nyduschad kvinna. Vi har i af en ordentligt madrass att sova på så man får vara glad åt det lilla.
Hoppas ni får en bra lördag. Min lördag blev nyss söndag.
Med vänlig hälsning
Freyr

RSS 2.0