Paltkoma

Hallå allesammans.


Det här vaknade jag upp till i morse. Nu undrar ni säkert varför Oscar ser ut på det här viset. Det beror nämligen på att han såg ut såhär kvällen innan.



Det var Anton som hade köpt Oscar en ansiktsmålning i present. För han var en så bra vän. Anton passade även på att ta en målning han också.

När Oscar hade sköljt bort resterna i ansiktet kilade vi ut. När vi hade gått en liten bit kände vi oss lite trötta i benen. Vilken tur att vi precis i det ögonblicket hittade en skön soffa att sätta oss i.







Soffan var så bekväm och ändå rätt fin så efter noga övervägande valde vi att plocka med den hem. Så nu står den här på den ända lediga ytan i vårat rum. Precis när man kommer upp för trappan. Men vi är ändå nöjda.

När vi hade lämnat soffan gick vi ut igen. Vi var hungriga och beslutade oss för att äta något. När vi hade gått en liten bit kände vi oss lite trötta i benen. Vilken tur att vi precis i det ögonblicket hittade en skön bänk att sätta oss på.



Bänken var så snygg och ändå rätt bekväm så efter inte så noga övervägande valde vi att ta med den hem. Den fick inte plats så vi ställde den i soffan. Så nu sitter man högt i vårat rum.

Efter allt konkande hade vi nu blivit riktigt hungriga.
"Vi behöver nått stabbigt nu!" utbrast Oscar.
Vi tänkte att buffé på Pizza Hut kunde vara något. Som ni säkert förstår valde jag att lägga full fokus på maten så tyvärr har jag inga bilder att bjuda på.
Efter ungefär en timmes hetsätande satte den berömda paltkoman in. Paltkoma är ett ord som man hatar att man älskar.


Svenska paltkoma, Check!


Isländsk paltkoma, Check!


Finsk paltkoma, Check!

Sen satt vi stilla och åmade oss i ungefär 30 eller 40 minuter. Eller jag har ingen aning. Man förlorar allt vad tidsuppfattning heter under paltkoman. Det måste ni förstå. I alla fall, vi gick ut och hann inte gå särskillt långt innan vi stötte på Tommi. Vi blev så glada att vi hade en liten fotosession där på gatan.






Efter det såg vi den här tjuren med en jätteschnale.


Det är allt vettigt jag har att bjuda på idag mina vänner.
Med vänlig hälsning
Simon

Kommentarer
Postat av: jennifer

haha paltkoma får man väl ändå av att äta palt ;)

2010-12-19 @ 15:30:08
URL: http://jenniferjempan.blogg.se/
Postat av: freyr

Paltkoma är ett norrländskt dialektalt uttryck som blev riksbekant genom tv-programmet Värsta språket. Ordet beskriver den dåsighet som drabbar den proppmätte efter en stadig måltid.

2010-12-19 @ 22:56:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0