Nyår och muspekare

Hej allesammans! 

Än en gång ligger man mer törstig än vanligt i en säng. Vaknade nyss av ingenting och såg att min kära mor, 50, var online. Hon har nyligen upptäckt cybervärlden och trivs väldigt bra med den. Det går dock inte chatta med henne för hon är en pekfingerskrivare. En pekfingerskrivare som inte ser tangenterna. Hon tar då på sig sina glasögon. Då märker hon att hon inte riktigt hittar tangenterna så det tar fortfarande lång tid. Jag ringer då upp henne på Skype. Också väldigt trevligt för hon pratar så härligt. Man blir glad när man pratar med henne. Idag var det lite speciellt för hon fick inte upp sin kamera. Hon tryckte upp min bild istället så att jag såg mig själv. Vet inte hur hon lyckades men jag såg i alla fall hela hennes skärm, och det är ju inget spännande för hon tryckte upp mig på helskärm. Jag sa det då till henne och det tyckte hon var jätteroligt. Hon tog muspekaren och pillade mig i näsan och skrattade. Hon skrattade väldigt högt och irriterande länge. Jag sa åt henne att fixa till det. Hon tog sig då i kragen och skulle göra det men stannad snabbt upp. "Vänta jag måste bara killa lite.". Så förde hon ner muspekaren till min armhåla och kittlade mig. Skrattade högt igen. Jag vet inte om detta beteende berodde på att hon är en vilsen kvinna från Island eller för att hon drack vin där på kvällskvisten. Jag gissar på alternativ nr 2. 

Igår kollade vi på musik. Jag slutade jobbet, kom hem, duschade i kallt vatten för varmvattenberedaren är knas och sen tog vi vårt pick och pack. Peters kollega skulle lira och vi märkte samtidigt att några andra grabbar vi kände skulle lira också. Shooters Party heter bandet. Rockabillymusik. Jag vet inte när jag började gilla rockabilly, vet inte ens om jag gillar rockabilly. Men jag skulle nog kunna säga att jag gillar rockabilly. Tror jag. Sköna grabbar i alla fall med tungan rätt i mun och alltid ett leende på läpparna. När vi kom dit stötte vi också på bartendern på lokalpuben. Han spelar tydligen i band också och de var huvudbandet för kvällen. Det var ju lite spännande. De bjöd upp för fest och alla var glada och lyckliga. Oj, vad glada och lyckliga vi var. Jon var ganska glad, men blev mycket gladare sen när vi skulle gå och äta mexicomat. "Är det sant?!" skrek han ut så alla blev tysta. "Ja, min vän, vi ska äta tex-mex." Jon sprang då ut sitt snabbaste och tryckte undan folk som stod i vägen med våld. När vi kom fram stod han bara där, som ett barn. Log sitt bredast leende och försökte hämta andan. Sen sa han lugnt: "Det finns ingen bättre vän än dig Freyr. Du är den finaste som finns". 



Kineserna har nytt år nu. För två dagar sen var det deras nyårsafton. De har nu gått från tigerns år till kaninens år. Jag hade ett långt samtal i taxin igår med chauffören som var kines och frågade lite om de olika åren. fick följande information:
  • Tigerns år. Under detta år föds människor som kommer bli ledare. De är fulla med initiativ och har bra ledaregenskaper.
  • Kons år. Folk som är kor är fundersamma. Filosofer. "Du vet hur kor går där i hagen och bara funderar" sa han till mig.
  • Ormens år. De är listiga, som ormar ofta kan vara. De dödar sina byten genom att antingen bitas eller strypa dem.
  • Hundens år. Hundkineser är pålitliga och ärliga. De är bra på att lyssna och följa order och goda råd. Finns alltid där för dig. De är människans bästa vän.
  • Drakens år. Lite likt hunden. Väldigt pålitliga men kan brusa upp. Hett temperament. 9 av 10 som begår mordbränder i Kina är födda under drakens år.
  • Råttans år. Arbetarklassen. Sosse-året. Tar inga viktiga beslut. Jobbar på väldigt bra. Och kåta är de också, väldigt duktiga på att föröka sig. Jag frågade chauffören om den där lagen som säger bara ett barn i Kina. Fick dock inget bra svar på det. Men det får man fundera på lite närmre. Vart tar avkomman vägen?
  • Oxens år. Starka kineser föds under detta år. Yao Ming är bergis född under detta året. Den där basketspelaren. Den ende kinesen som är längre än 1,60 m. Oxar gillar inte förändringar heller. De vill ha det som det är.
  • Hästens år. Det är aktiva människor. De rör på sig mycket och är i bra form. Vill gärna än en gång återkomma till den där tjejen jag såg på flygplatsen på guldkusten. Hon ni vet som åt en nektarin. När hon hade ätit upp den sprang hon snabbt till papperskorgen och sen sprang hon snabbt tillbaka och satte sig. Pusselbitarna börjar falla på plats nu. Det är klart hon var häst.
  • Fårets år. Försående kineser. Låter vettigt. Ni vet när man går där i stadsparken. Har precis vart hos lamadjuren, går vidare lite, tittar på ankorna och matar dem med gammalt bröd, för att slutligen hamna hos fåren. Man är lite deppig och pratar ut om sina problem. Man känner att de verkligen lyssnar. Under fårets år föds också opraktiska kineser. Men det är inte lätt att bygga hus med klövar.
  • Apans år. Kan låta lite tråkigt att vara en apa. Men kinesiska apmänniskor är de roligaste människorna. Fyllda av humor och roliga idéer. Livfulla och har alltid något för sig. Det är härliga människor, de där aporna.
  • Tuppens år. Besserwisseråret. De gör alltid som Zlatan gjorde när han snodde den där straffen från Kim Källström en gång i tiden. "Nej det här är inget för dig, jag gör det mycket bättre". Så säger tupparna. Jobbiga att umgås med.
  • Grisens år. De är disciplinerade och osjälviska. De håller uppe dörren för andra människor, även att det innebär att de får vänta lite med sitt eget traskande. Dock är de lite känsliga, man kan inte retas med dem, då blir de ledsna väldigt fort. Men det kan man ju förstå, när det är en gris vi talar om. 

Trevlig helg och gott nytt år!
Med vänlig hälsning
Mannen som vill bli älskad
Freyr

Kommentarer
Postat av: Jakob

Hallå, min vän! Apan hälsar Hästen! (Farsan har koll, serru!) Åter läser jag en välskriven, fyndig och intressant text. Det är bara att gratulera och samtidigt passa på att säga, att din talang är osviklig.

Lycka till på fortsatta irrfärder och se upp för översvämningar och orkaner. På nyheterna här i Sverige ser dom i alla fall otrevliga ut och jag vill inte att du hamnar i otrevligt sällskap.

I veckan gjorde jag en otroligt god Korv Stroganoff, den bara bad om att vli uppäten. Det var lättgjort. Jag har lite rester kvar som jag ska äta idag. I går kväll hade jag en gäst på middag och lagade Limemarinerad kyckling med bulghur med soltorkade tomater och en kall örtsås och två sallader till: en morots/zuccini sallad och en isbergssallad med fetaost och chili. Helt klart en succe. Det blev rester att äta i övermorgon.

I dag är min 70:e helnyktra dag. Det du!

Nu i helgen ska det bli ett rejält packa och slänga ryck. Huset ska vara tomt inom två veckor, sen bor jag i kappsäck några veckor (nåja, jag får slafa över hos en vän) och sen bär det av till Island. Mycket märklig känsla ...

Apropå märklig känsla - i natt drömde jag att farfar ringde mig. Jag satt i bilen och plötsligt ringde mobilen och det var han och vi pratade hur trevligt som helst och det var inte förrän jag hade precis lagt på, som jag undrade hur han hade ringt - han har ju varit död i snart ett år ...!!! Då vaknade jag. Mycket märklig känsla, det med.

Ha det bra, vännen! Sköt om sig. Jag är stolt över dig!

Pappa.

2011-02-05 @ 07:06:58
Postat av: sebastian

det är skillnad på mexicansk mat och tex-mex.

mexikansk mat = mexico

tex-mex = texas/mexikansk mat. americanized mexican food.

2011-02-06 @ 01:16:52
Postat av: freyr

mycket mat-kommentarer. och det är inte dåligt. jon blir väldigt glad av mat kommentarer.



bestefar: orkanerna såg vi inte röken av. här har det vart vindstilla och uttorkat den senaste veckan. livet verkar rulla för dig. jag gillar det. maten du lagade hade inte vart fel att ta en tugga av eller två. korvstroganoff är ju ändå en av jordens bästa uppfinningar i matväg. du kommer göra bra ifrån dig på island. och dit kommer jag svänga förbi någon gång på en bit mat och ett glas mineralvatten.



Sibbe sabbe: Du är lite skadad av utemat. men det är bra information. får väl be om ursäkt för min dåliga kunskap i ämnet. eller något. är det tex-mex zambrero serverar eller är det mexikansk mat? det är min fråga till dig, unge man.

2011-02-06 @ 01:34:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0